top of page

Timewaves produktchef intervjuad i Datadrivet

DH

19 okt. 2023

Datadrivet är en podcast som kretsar kring att utveckla digitala produkter på ett smartare sätt. Robert Ingemarsson från Timewave närvarar och pratar om hur färre funktioner i mjukvaran kan ge nöjdare kunder. Ett lärorikt avsnitt om produktutveckling - missa inte detta!

I senaste avsnittet av podcasten Datadrivet tipsar Robert Ingemarsson på Timewave om ett annorlunda och inte helt intuitivt grepp för att skapa värde, nämligen att rensa din produkt från onödig eller kontraproduktiv funktionalitet. I podcasten kretsar samtalen kring datadriven produktutveckling, experimenterande och produktledd tillväxt. Enkelt uttryckt är Datadrivet en podd för produktpersoner (vare sig det är produktchefer, produktägare eller personer i andra funktioner som vill få bättre insikt i produktpersoners arbetsutmaningar). Robert delar med sig av sina erfarenheter i podden. 


Ett tips från en kollega på systerbolaget Struqtur i Marathon-koncernen ledde Timewave in i en våg av borttagande av funktionalitet med nöjdare kunder och lägre kostnader som resultat. Deras arbete med produktutveckling är ett bra exempel på hur vi inom Marathon arbetar med kunskapsfördelning mellan bolagen. Timewave har under 2023 slängt flera miljoner rader kod ur sin kodbas och hundratals egenskaper har tagits bort ur produkten. Man kan tro att detta skulle leda till problem med mjukvaran och för kunderna… men funktionerna som tagits bort saknas inte av kunderna och de som använder produkten har blivit nöjdare som en följd av att produkten blivit enklare! Samtidigt får kundservice motta färre samtal från kunder som behöver hjälp och utvecklingsteamet behöver lägga mindre tid både på att underhålla produkten samt vid nyutveckling då färre aspekter ska tas hänsyn till. 


Ett riktigt bra avsnitt om produktutveckling i mjukvarubolag tycker vi på Marathon!


Lyssna på avsnittet via Spotify här: https://open.spotify.com/episode/2fzHX99tjLFw5KSZJrDvLK?si=2d35b331923a4849 


Lyssna på avsnittet via Podcaster här: https://podcasts.apple.com/se/podcast/datadrivet/id1542735958?i=1000630004983 


Timewave utvecklar och marknadsför det marknadsledande affärssystemet för Sveriges hemservicebolag. Mer information finns på timewave.se

bottom of page